PRAKTIJK VOOR KINDERFYSIOTHERAPIE
menu

Even voorstellen


Nicole Duijkers:

In mei 1986 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Omdat ik graag met kinderen wilde werken, ben ik in 1992 gestart met de opleiding kinderfysiotherapie in Utrecht. Nadat ik in 1996 mijn diploma op zak had, besloot ik alleen nog maar met kinderen te gaan werken. Zodoende ben ik op 1 februari 1998 gestart met mijn eigen praktijk voor kinderfysiotherapie. Het werken met kinderen is elke dag weer een nieuwe uitdaging, waardoor het zo boeiend blijft.

Naast de diverse bij- en nascholingen ben ik ook kinderbekkenfysiotherapeut. Zo kan ik kinderen helpen die problemen hebben met plassen en/of poepen en kinderen die moeite hebben om s' nachts droog te blijven.  

Annelot Zweers:

Ik ben sinds 2009 werkzaam in praktijk van Nicole Duijkers. In 2002 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond . Tijdens mijn opleiding fysiotherapie heb ik stagegelopen in de kinderrevalidatie. Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding kinderfysiotherapie te gaan volgen. De ontwikkeling van het kind fascineert mij, omdat ieder kind uniek is in zijn ontwikkeling. Mijn eerste werkervaring was op het speciaal basisonderwijs voor (zeer) moeilijk lerende kinderen.

In 2006 heb ik mijn registratie kinderfysiotherapie behaald en ben ik met mijn Master Pediatric Physical Therapy begonnen, waarvoor ik een onderzoek naar de relatie gewrichtsmobiliteit en schrijfmotoriek heb gedaan. Na mijn Master te hebben afgerond, ben ik 5 jaar werkzaam geweest op het Radboud UMC. Hier heb ik een bijdrage geleverd aan wetenschappelijk onderzoek naar behandeling 0-4 jarigen met het Prader-Willi syndroom.

In 2013 ben ik moeder geworden van een dochter, waarbij ik iedere dag geniet van de kleine en grote ontwikkelingen.


Thea Claassen:

Ik werk sinds 2010 bij de praktijk voor kinderfysiotherapie Nicole Duijkers op de locatie van de ZMLK school De Kom. Ik ben in 1991 afgestudeerd als fysiotherapeut, in 1992 begonnen bij ‘s Heerenloo (toen nog Boldershof) in het speciaal onderwijs. Ik heb vooral ervaring in het werken met kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking. Bij deze kinderen verloopt de ontwikkeling anders en niet altijd vanzelf. Bij dit werk ligt ook mijn hart. In mijn werk met kinderen is de voornaamste uitdaging om de behandeling zo vorm te geven dat het kind zoveel plezier beleeft aan het bewegen dat hij niet door heeft dat hij eigenlijk vaardigheden aan het oefenen is. Het plezier staat voorop en is voorwaarde voor leren en ontwikkelen. Ik werk binnen het speciaal onderwijs in een multidisciplinair team. Dat betekent dat ik samenwerk met de logopedisten, de ergotherapeuten, de orthopedagoog en klassenleiding. We stemmen onze doelen op elkaar af, we overleggen met elkaar en indien nodig behandelen we samen. Door de jaren heen heb ik verschillende bijscholingen gevolgd (o.a. op het gebied van sensorische informatieverwerking, bijv. bij kinderen met autisme, complexe zitproblemen bij ernstige motorische beperkingen).


Danielle Roksnoer:

In 1994 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens de opleiding wist ik al dat ik graag met kinderen wilde gaan werken. Ik heb daarom stage gelopen in de kinderrevalidatie. Na eerst een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben in verschillende praktijken in Nederland en Duitsland ben ik steeds meer met kinderen gaan werken. Sinds 2001 werk ik als fysiotherapeut op de Kom in het speciaal onderwijs. In juli 2015 heb ik mijn master kinderfysiotherapie afgerond. In september kwam ik hier in de praktijk waarnemen voor het zwangerschapsverlof van Ellen de Ruiter. Na het vertrek van Ellen heb ik haar uren overgenomen.

Nu werk ik zowel in het ZMLK onderwijs als in de praktijk in Druten en Wamel.